НОВИНИ

Слави Трифонов с предупреждение към ПП: Нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат

bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 16.05.2022
6224
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната. Това написа председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов в официалната си Фейсбук страница.

Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт, допълва Слави Трифонов.

Защото представителите на "Продължаваме промяната" в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори, пише Трифонов.

Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или път опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото.

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела "ГЕРБ", при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри?

Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали, завършва постът си Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика
Обвиняемият за авансите за АМ "Хемус" остава под домашен арест
Обвиняемият за авансите за АМ "Хемус" остава под домашен арест