НОВИНИ

НС гласува оставката на Стефан Янев утре, предлагат Тодор Тагарев за нов военен министър

bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 28.02.2022
5120
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Предложението на "Продължаваме промяната" за нов военен министър е Тодор Тагарев, обяви Кирил Петков след днешното заседание на кабинета. Оставката на Стефан Янев ще бъде гласувана на извънредно заседание на Народното събрание утре.

Вижте повече в прякото включване на Вера Александрова

"Тодор Тагарев е известен на публиката, напоследък е в много добра обществена роля. Това е изборът на "Продължаваме промяната" в рамките на коалиционния договор, който ние имаме. Всяка една от коалиционните партии дава своето предложение и има право да предлага своите кандидати. Това ще е кандидатът на "Продължаваме промяната" утре", заяви премиерът.

Президентът Радев: Смяната на министъра на отбраната в разгара на военна криза е риск

190 българи се евакуират от Киев в автобуси, каза още Петков. Зеленият коридор се е осъществил с помощта на Външно министерство и военното ни разузнаване.

Премиерът Кирил Петков: Днес ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев

Петков заяви, че не е в национален интерес България да не заема позиция за случващото се в Украйна. Коментира и позицията на Стефан Янев, която той публикува във Фейсбук.

"Никой не може да казва какво трябва да се прави във връзка с България, никой не може да ни чертае на салфетка, да говори за сфера на влияние. Ние сме независима страна и можем да решим какво и как да правим. Ние сме в ЕС и се радвам, че имаме пълната свобода да говорим в един глас с всички страни", категоричен е той.

Стефан Янев в позиция: Не очаквайте аз да подам оставка

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков е "Най-полезен играч" в Евролигата за февруари
Везенков е "Най-полезен играч" в Евролигата за февруари
Славия взе и Борислав Цонев
Славия взе и Борислав Цонев