НОВИНИ

НС изслуша министър Сербезова заради нарушенията в болница "Лозенец"

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
18:17, 28.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Здравният министър днес отговаряше на депутатски въпроси и по още един сюжет - болница "Лозенец". От парламентарната трибуна Костадин Ангелов от ГЕРБ заяви, че бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров е прикривал нарушения на вече освободения шеф на болница "Лозенец" Радосвет Горнев.

Министър Асена Сербезова потвърди, че вътрешният одит на министерството е информирал Кацаров за установените нарушения. От своя страна Кацаров отхвърли обвиненията.

От ГЕРБ вече обявиха, че ще сезират прокуратурата за "бездействието на бившия служебен здравен министър Стойчо Кацаров" по повод информация за нарушения в болница Лозенец. От парламентарната трибуна Костадин Ангелов заяви:

"Министърът на здравеопазването в правителството на Радев Стойчо Кацаров си е затварял очите многократно, а именно, с постъпилите при него сигнали за нередности, тоест, той не е предприел никакви действия по постъпилите сигнали за нередности."

Става дума за сигнали, според които Радосвет Горнев е подписал допълнително споразумение към трудов договор сам със себе си.

"По сигналите са възлагани проверки и за резултатите от вътрешния одит със съответните протоколи е бил уведомяван служебният министър Стойчо Кацаров, всъщност са установени нарушения, които представляват част от протокола, с който са запознали министъра на здравеопазването", уточни здравният министър Асена Сербезова.

Пред "По света и у нас" Стойчо Кацаров припомни, че самият той е подавал сигнали до прокуратурата срещу Костадин Ангелов за работата му като директор на болница "Александровска":

"Колкото съм виновен за нарушенията на Костадин Ангелов, толкова и за тези в Правителствена болница", заяви Кацаров.

От средата на януари болница "Лозенец" има ново ръководство, след като здравният министър Асена Сербезова освободи Радосвет Горнев именно заради установените при проверките нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат нови мерки в Пловдив и областта - заведенията обявиха бойкот
Въвеждат нови мерки в Пловдив и областта - заведенията обявиха бойкот
Софийско село е откъснато от света без път, сигнализира депутат от БСП
Софийско село е откъснато от света без път, сигнализира депутат от БСП