НОВИНИ

НС ще гласува предложения от ГЕРБ-СДС кабинет в сряда в 13.00 ч.

bnt avatar logo
от БНТ
18:21, 02.07.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В сряда - 3 юли, Народното събрание ще гласува предложения от ГЕРБ-СДС кабинет на Росен Желязков.

В дневния ред на народните представители са включени точките - избор на министър-председател, приемане структурата на Министерския съвет и избиране на състава на кабинета. За да бъде приет проектокабинетът "Желязков", са необходими 121 гласа от народните представители.

Дебатите и гласуването може да проследите на живо в ефира на БНТ 1 и на bntnews.bg. Водещ на специалното студио "Първият мандат" в 12.30 ч. е Поли Златарева.

В понеделник президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание на Росен Желязков - кандидат за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. Желязков върна изпълнен мандата и представи структура и състав на проект на кабинет.

Снимки: БТА

В съответствие с Конституцията президентът подписа указа, с който предлага на 50-ото Народно събрание да гласува кандидата за министър-председател, предложен с първия мандат.

Редовното заседание на парламента в сряда ще започне още в 9.00 ч. с изслушване на служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погачар с категорична победа в тежък планински етап от Тур дьо Франс
Погачар с категорична победа в тежък планински етап от Тур дьо Франс
ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ-СДС
ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ-СДС