НОВИНИ

ГЕРБ предлага правителство, което си поставя три основни цели

Ако правителството мине с някой трик, то ще има кратък живот, каза Бойко Борисов

герб предлага правителство поставя три основни цели
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 01.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ-СДС върна изпълнен първия мандат на президента Румен Радев. След разговора с държавния глава от ГЕРБ-СДС съобщиха, че си поставят три основни цели.

"Съобразили сме се с това какво искат българските граждани. Всички говорят, че е лошо да се отива на избори. Затова давам сценарий занапред. Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които при служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, в което ГЕРБ-СДС носи отговорност. Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, ясно заявено мнозинство, то тогава правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е плана за възстановяване, еврофондовете. Вие знаете, че като се махнат преките плащания, ние ставаме държава донор на ЕС, вследствие на последните 2-3 години управление. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че може да го придвижим, така както ви вкарахме в Европейския банков съюз,както ви вкарахме в чакалнята на еврозоната, след това спокойно може да отидем на избори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останали, които казват, че трябва да си пазят избирателите. Нека да помислят дали по тези няколко точки, ако искат да говорят и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента. Ние днес постъпваме отговорно и сме отворени за диалог", подчерта Борисов.

Попитан защо в проектокабинета на ГЕРБ присъства и името на Калин Стоянов, който стана ябълката на раздора по време на ротацията, Борисов отговори:

"Ябълката на раздора беше на друго място, че Ники трябва да пътува."

ГЕРБ-СДС номинира за премиер Росен Желязков. Той върна веднага папката с изпълнен мандат на президента Румен Радев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектокабинетът "Желязков": Кой е Томислав Дончев?
Проектокабинетът "Желязков": Кой е Томислав Дончев?
Проектокабинетът на ГЕРБ-СДС: Кой е Росен Желязков?
Проектокабинетът на ГЕРБ-СДС: Кой е Росен Желязков?