НОВИНИ

НС заседава за пенсиите и компенсациите за небитови клиенти

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:00, 13.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Пенсиите и компенсациите за небитовите клиенти са във фокуса на депутатите днес.

Работата им започна с изслушване на социалния министър за преизчисляването на пенсиите и причините половината от тях да са по-ниски в сравнение с последните месеци на миналата година.

Половината пенсионери са получили по-ниски пенсии през януари спрямо декември

След това народните представители разгледаха проект за въвеждане на компенсации за небитовите крайни клиенти на електроенергийния пазар. Вносители са Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ –СДС.

Министърът на енергетиката: Нуждите от компенсации след месец януари ще намалеят

От партия "Продължаваме промяната" определиха събитията от вчера, свързани с протеста срещу зелените сертификати и опитите за нахлуване в парламента, като безразсъдна хулиганска проява.

Вчера 77 души са загубили битката с ковид. Организирането на хората да не използват предпазни средства е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява. Депутатите от "Възраждане" са ваксинирани и може да използват депутатската си карта да ги приемат в болница. Искам да поздравя полицаите, които не използваха помощни средства. И все пак, над 8 полицаи пострадаха, каза Николай Ангов - депутат от ПГ на ПП.

Две години всеки ден се събуждаме с данни за заболеваемостта. Много хора се притесняват за работата си. Една шепа виждат възможност за политически дивидент. Не е време за фалшиви новини и провокации. Не е време за пропаганда. Нека оставим егото си. Нека оставим процентите подкрепа. Нека опитаме да намалим броя загинали българи. Отхлабване на мерки ще обсъждаме след края на текущата вълна. По данни, тя дава по-малко жертви. Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, допълни депутатът.

Събитията от вчера трябва да се гледат като обект на парламентарна етика, заяви Кристиан Вигенин - заместник-председател на НС, депутат от БСП.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арх. Здравко Здравков: Проблемът за "Българска армия" е с начина на изграждане на стадиона
Арх. Здравко Здравков: Проблемът за "Българска армия" е с начина на изграждане на стадиона
В Дания предлагат четвърта доза ваксина срещу ковид
В Дания предлагат четвърта доза ваксина срещу ковид