НОВИНИ

Няма да има ограничение за броя на леглата за лечение в болниците в Търговищко

ограничение броя леглата лечение болниците търговищко
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 30.10.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Няма да има ограничение за леглата за лечение в заведенията за болнична помощ в област Търговище, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса.

Решението е взето по време на работна среща в Търговище между управителя на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, директора на районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Търговище – Емил Стоянов и представителите на Районната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище – д-р Мариян Кючуков и д-р Марин Йовов.

Районната здравна инспекция ще информира РЗОК за всеки новооткрит пациент, като касата ще изготви анекс за всички подадени от РЗИ пациенти с доказана коронавирусна инфекция, над договорените с НЗОК легла по клинични пътеки.

Затварят нощните заведения и засилват контрола за мерките в Търговище

Районната каса следва да информира своевременно НЗОК, за да бъде осигурена техническа възможност в информационната система на институцията да се обработят ежедневните отчети на конкретните пациенти.

Новорегистрираните случаи на коронавирус в Търговищко са 50. Общият им брой за областта достигна 1000, според данните от Единния информационен портал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздават наградите ИКАР 2020 на 31 октомври в Народния театър
Раздават наградите ИКАР 2020 на 31 октомври в Народния театър
ЕК призова България да прилага правилата за презумцията за невинност
ЕК призова България да прилага правилата за презумцията за невинност