Няма да има ограничение за броя на леглата за лечение в болниците в Търговищко

от БНТ
14:59, 30.10.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
ограничение броя леглата лечение болниците търговищко

Няма да има ограничение за леглата за лечение в заведенията за болнична помощ в област Търговище, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса.

Решението е взето по време на работна среща в Търговище между управителя на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, директора на районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Търговище – Емил Стоянов и представителите на Районната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище – д-р Мариян Кючуков и д-р Марин Йовов.

Районната здравна инспекция ще информира РЗОК за всеки новооткрит пациент, като касата ще изготви анекс за всички подадени от РЗИ пациенти с доказана коронавирусна инфекция, над договорените с НЗОК легла по клинични пътеки.

Затварят нощните заведения и засилват контрола за мерките в Търговище

Районната каса следва да информира своевременно НЗОК, за да бъде осигурена техническа възможност в информационната система на институцията да се обработят ежедневните отчети на конкретните пациенти.

Новорегистрираните случаи на коронавирус в Търговищко са 50. Общият им брой за областта достигна 1000, според данните от Единния информационен портал.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Раздават наградите ИКАР 2020 на 31 октомври в Народния театър
Раздават наградите ИКАР 2020 на 31 октомври в Народния театър
ЕК призова България да прилага правилата за презумцията за невинност
ЕК призова България да прилага правилата за презумцията за невинност