НОВИНИ

Няма пострадали след големия пожар в пловдивското село Труд

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 22.02.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Няма пострадали хора след пожара в пловдивското село Труд. Нанесени са значителни материални щети. Огънят изпепели къща и ремонтно хале късно снощи.

Два часа противопожарни екипи се бориха със стихията, която погълна постройки и автомобили. До късно през нощта мястото на инцидента остана под наблюдение.

Семейството, което е живеело в къщата извън регулацията на селото, е евакуирано и настанено при роднини. От техния дом огънят е тръгнал към халето, в което преди време е имало сервиз.

Пожарът е разрушил конструкцията от термопанели и в огъня са изгорели два микробуса, мотокар и оборудване.

Помещенията и теренът са отдадени под наем, заяви собственикът на халето, който е убеден, че вече не може да възстанови бизнеса си.

"Тръгва огън от комшиите и оттам вече прихваща моята сграда, която е термопанел и т.н. То се вижда, всичко изгоря. Цялата сграда - вътре с имущество, с конструкция, всичко е на земя. За мен е тежка загуба, горе-долу 170 000 лв. отидоха", сподели собственикът Любомир Динков.

"Четири-пет човека живеят тук. В момента са при техни роднини. Аз се чух веднага, като пристигнах на място, с тях. Добре са, уплашени са децата, нормално е при такава ситуация, но са добре в момента", заяви кметът на селото Красимир Минков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Пандемията ще приключи през 2022 г.
СЗО: Пандемията ще приключи през 2022 г.
Маскирани обраха хранителен магазин в центъра на София
Маскирани обраха хранителен магазин в центъра на София