НОВИНИ

Очакват се мъгли сутринта по поречието на Дунав и в Източна България

bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 21.02.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдават се прогнозите за затопляне в страната - до 14 градуса в югозападните райони, около 8-9 градуса по морския бряг. Мъглата обаче в централните и северните райони на Северна България ги задържа по-ниски - между 2 и 7 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо и утре сутринта отново по поречието на река Дунав и в Източна България видимостта ще е намалена. Там ще има и отрицателни температури, докато на изток ще са до около 3-4 градуса над нулата.

След обяд мъглите ще се разсеят и времето ще е предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 13°.

Затоплянето продължава и в планините - температури по върховете утре около нулата.

Остава обаче висока и опасността от лавини извън ски зоните в курортите. По открити части ще духа умерен северен вятър.

Сутринта в по-ниските части също ще има мъгла, но видимостта бързо ще подобри, и облачността ще намалее до слънчево.

От югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите не само у нас, но и в останалата част от Балканите ще се повишат. Времето ще е слънчево, за разлика от останалата част от Източна Европа, където ще е студено, облачно и с превалявания от дъжд и сняг. Проливни валежи от дъжд се очакват утре в североизточната част от Пиренеите, във Франция и Западното Средиземноморие. Предимно слънчево ще бъде в Централна Европа.

У нас през следващата седмица ще бъде топло за втората половина на февруари, особено в планините. Ще има и много слънце, с изключение на сряда, когато ще е с повече облаци, а на изолирани места ще преръми. През повечето дни в равнинната част от страната сутрин видимостта ще е намалена, а в местата с по-трайни мъгли температурите ще бъдат съществено по-ниски от останалата част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево днес
Предимно слънчево днес
Голям пожар в пловдивското село Труд
Голям пожар в пловдивското село Труд