НОВИНИ

Предимно слънчево днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 22.02.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Тази сутрин на много места, главно по поречието на Дунав и в Източна България, има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, облачността ще се разкъсва и намалява и ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - предимно между 9° и 13°.

Над планините ще бъде слънчево. Сутринта в по-ниските части ще има мъгла, но видимостта бързо ще подобри и облачността ще намалее до слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 9°, на 2000 метра - около 4°.

До края на седмицата ще бъде топло за периода, през повечето дни - без валежи. Във вторник ще е слънчево, със слаб северозападен вятър. Сутринта на места, главно в Дунавската равнина и в Източна България отново ще има ниска облачност, намалена видимост или мъгла. В планините ще бъде доста топло за втората половина на февруари. Към сряда и четвъртък ще проникне сравнително студен въздух и облачността над много райони в сряда ще бъде значителна, на изолирани места ще преръми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
227 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
227 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Очакват се мъгли сутринта по поречието на Дунав и в Източна България
Очакват се мъгли сутринта по поречието на Дунав и в Източна България