НОВИНИ

Няма сигнали за нарушения на изборния процес в Кърджали

bnt avatar logo
от БНТ
10:03, 21.11.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Намалял е броят на избирателите в област Кърджали между първия и втория тур на президентските избори. Право на глас днес имат 147 души по-малко отколкото миналата неделя. Почти 262500 са избирателите в региона.

Затруднения с машинния вот има, но много по-малко. По информация на Районната избирателна комисия само една машина в село Полковник Желязово, в община Крумовград, не е сработила в началото на изборния ден, но има още една и не се налага преминаване към хартиени бюлетини.

На първия тур на президентските избори в Кърджали беше отбелязана най-ниската избирателна активност в страната - под 26%.

Сигнали за нарушения няма, няма и рейсове на автогарата в Кърджали. Последните два дни сериозно е било нарушено разписанието на автобусите пристигащи от Турция. Превозвачи са били принудени да откажат дори редовни курсове заради трудностите на границата.

В Кърджали и региона има разкрити 549 секции, броят на подвижните отново е 46.

Репортер: Димитър Димитров

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Галъп”: 3,5% избирателна активност към 9.00 ч.
„Галъп”: 3,5% избирателна активност към 9.00 ч.
Пловдивско: На места вотът започна на хартия заради неработещи машини
Пловдивско: На места вотът започна на хартия заради неработещи машини