НОВИНИ

Обамеянг: Артета имаше проблем с мен

Пиер-Емерик Обамеянг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:57, 03.02.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Пиер-Емерик Обамеянг потвърди, че влошаване на взаимоотношенията с мениджъра на Арсенал Микел Артета са допринесли за решението му да се присъедини към Барселона със свободен трансфер.

Нападателят си тръгна от Северен Лондон в последния ден на зимния трансферен прозорец, след като загуби капитанската си лента на стадион „Емиратс“ през декември поради дисциплинарно нарушение. Късната му поява като резерва при поражението на „топчиите“ от Евертън с 1:2 на стадион „Гудисън Парк“ на 6 декември се оказа и последният му мач за клуба, предвид и конфликта между двамата.

„Мисля, че просто той (Артета) имаше проблем. Не мога да ви кажа много по въпроса. Той не беше щастлив, това е. Не мога да кажа нищо повече, защото това се случи. Аз не бях щастлив и сега се чувствам по-добре. Имаше няколко сложни месеца. Понякога във футбола е така. Ако трябваше да кажа нещо по темата, щях да кажа, от мое име, че никога не съм искал да правя нещо лошо. Сега трябва да оставя това в зад гърба ми, то е вече в миналото. Искам да мисля за настоящето“, каза габонецът на официалното си представяне на стадион „Камп Ноу“.

Той е устремен не само към завръщане в групите на Шампионска лига, но и към спечелването на най-престижния европейски клубен турнир с екипа на "блаугранас".

"Барса е велик клуб, който трябва да спечели Шампионската лига, заради това дойдох тук. Ще направя всичко по силите си, за да върна отбора в групите на ШЛ и след това да спечелим турнира. Винаги съм мечтаел като дете да играя в Ла Лига. Това е възможността на живота ми. Барса е един от най-добрите клубове в света, затова съм тук. Всичко е много добре, наистина. Когато дойдох тук, ще ви кажа истината, се почувствах много добре. Хората се отнасят много добре с мен, много съм щастлив. Това е като сън, от който не съм готов да се събудя. Мечтаех да играя тук от дълго време. Ще работя много усилено, за да продължа да играя възможно най-дълго. Ще дам всичко от себе си и трябва да покажа своята признателност към клуба. За мен е чест да бъда тук", добави още нападателят.

Обамеянг подписа тригодишен договор с каталунците до 30 юни 2025 г. Той има клауза за евентуално прекратяване на контракта след 18 месеца, а откупната му клауза е на стойност 100 млн. евро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Габрово си имат първата соларна градинска пейка
В Габрово си имат първата соларна градинска пейка
Какъв брак вещае датата 02.02.2022 г.
Какъв брак вещае датата 02.02.2022 г.