НОВИНИ

Облачно, дъждовно и ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
14:11, 20.11.2022
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно, дъждовно и ветровито време ни очаква днес, с по-значителни валежи - до 60 литра на квадратен метър - в крайните северозападни райони от страната, а вечерта и през нощта - в Западна и Централна България. А в Източна България, където валежите ще са слаби и само на отделни места, ще бъде много ветровито, с временно силен югозападен вятър с пориви до близо 90 км/ч.

Ще остане все още сравнително топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни райони, където ще вали почти без прекъсване; както и по поречието Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток.

Без съществена промяна ще се задържи времето до утре на обяд - тази нощ по-значителни валежи ще има в западните и централните части от страната, а утре през деня валежната зона ще се премества на изток.

И главно в югоизточните райони на места валежите ще са временно интензивни. Възможни са и гръмотевици, а в източната половина от страната ще се задържи много ветровито.

След обяд валежите ще спират, облачността ще се разкъсва, а до края на деня вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са между 11° и 16°, в югоизточните райони до 20°.

Дъждовно ще бъде и по Черноморието, с по-значителни валежи след обяд главно в южните райони. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, също с тенденция към отслабване.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще вали дъжд, отначало само по най-високите части сняг, но с понижението на температурите границата ще се понижи до 1600 метра.

След обяд валежите ще отслабват и спират. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който по-късно през деня ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва.

У нас в близките дни ще се задържи сравнително топло за втората половина на ноември, макар че температурите ще се понижат. Времето ще е много динамично: ветровито, с чести промени в облачността и временно интензивни валежи от дъжд в равнинните райони от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев за задържаните за взрива в Истанбул: Ще спазим закона, няма да изхвърляме хора през оградата
Демерджиев за задържаните за взрива в Истанбул: Ще спазим закона, няма да изхвърляме хора през оградата
Мъж беше блъснат и убит на изхода на Русе, шофьорът е избягал
Мъж беше блъснат и убит на изхода на Русе, шофьорът е избягал