НОВИНИ

Облачно и дъждовно ще бъде през нощта и в петък

bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 22.04.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за слънчево и още по-топло време днес. След 15° в София вчера, днес е 19°. Най-високата температура е 23°, в по-голямата част от страната бяха над 20°. Отново предстои промяна.

Плътна облачност вече покрива Западна България. В близките часове облачността ще продължи да се увеличава и бързо ще обхване цялата страна, а на отделни места в западните райони се очаква и да превали.

Минималните температури утре ще са между 5° и 10°, в София - около 8°. През деня ще вали на много места в страната, с изключение на Източна България. Със слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от северозапад ще прониква по-студен въздух и максималните температури ще бъдат по-ниски в сравнение с днес, между 14° и 19°.

И в планините - след слънчевото време днес, утре ще бъде облачно. Ще има и валежи - още преди обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня и в Централна България, като границата между дъжд и сняг ще е на надморска височина от около 1700 метра.

Ще бъде и ветровито, с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Не само у нас - валежи и понижение на температурите се очакват почти навсякъде на Балканите, с изключение на южните райони от полуострова. Причината - студен фронт, свързан с дълбок циклон над Скандинавския полуостров, който ще определя облачното, ветровито и с валежи време в Северна и Източна Европа. Ще вали и на Апенините - причината - поредният циклон, който ще определя времето и у нас в близките дни.

През нощта срещу събота в Югозападна България, а в събота - в Южна България ще има валежи от дъжд. Ще бъде ветровито, а температурите ще се понижат. В неделя валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник, когато ще бъде и слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина художничката Дора Бонева
Почина художничката Дора Бонева
Биляна Дудова триумфира с пета европейска титла
Биляна Дудова триумфира с пета европейска титла