НОВИНИ

Облачно, но без валежи остава следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 19.11.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Предимно значителна ще остане облачността в Северна България днес, но почти без валежи. В Южна ще има по-съществени разкъсвания, на места и до предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 14°, в София - около 10°.

През нощта в северните и източни райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд.
Минималните температури в повечето райони утре ще са от 1° до 6°, малко по-ниски в припланинските райони. Максималните - между 8° и 13°, в крайните югозападни райони - около 14°-15°, в София - 11°.

В Югозападна България ще преобладава слънчево време, докато в северните и източни райони, включително и по Черноморието, ще се задържи облачно, възможни са и слаби превалявания.

Предимно слънчево ще бъде утре и в планините. По-значителна ще е облачността над Стара планина, но валежи са малко вероятни. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 2-3 градуса под нулата. В курортите - от 4° в Боровец и Пампорово до 10-11° в Банско и Добринище, на Алеко - около 0°. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който по най-високите части на масивите от Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад.

На Балканите облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, на много места до предимно слънчево. От северозапад обаче ще започне ново увеличение на облачността, и там ще има и валежи, предимно от дъжд.

Дъждовно ще бъде утре в Италия и на Британските острови, където на места валежите ще са интензивни. До вечерта дъжд ще завали и на Скандинавския полуостров. Валежи от сняг ще има в Северна Норвегия и Финландия, както и в западните райони от Европейска Русия и Украйна. Предимно слънчево ще бъде на Пиринеите, както и във Франция и Германия.

В събота у нас вятърът ще се усили и ще прониква по-студен въздух. Ще бъде облачно, на места и дъждовно. В Предбалкана и високите полета ще превалява слаб сняг. Максималните температури ще са от едва 2°-3° на места в северозападната половина от страната до 8°-9° в крайните южни и източни райони. През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще остане без валежи.

В неделя и понеделник минималните температури в повечето райони ще са отрицателни, а във вторник около и над 0°, дневните ще се повишат и ще достигнат 10°-15°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Томаш ще спасява Етър
Александър Томаш ще спасява Етър
Депутати от ГЕРБ са на първа линия в борбата с COVID-19 в Смолян
Депутати от ГЕРБ са на първа линия в борбата с COVID-19 в Смолян