НОВИНИ

Облачно време днес с валежи от сняг

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 14.02.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 10° и минус 5°, максималните – от между минус 4° до 1°.

Ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен север-североизточен вятър. В южните райони на страната ще има има виелици и навявания.

Код жълто за снеговалежи и още по-студено време в неделя

По Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от сняг, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 2° и 2°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.

През нощта от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността и в понеделник в много райони ще бъде предимно слънчево. Вятърът за кратко ще бъде от северозапад и дневните температури слабо ще се повишат, но сутрешните ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната, до около минус 15°.

Във вторник от север-североизток ще нахлуе още по-студен въздух и дневните температури в по-голямата част от страната ще останат отрицателни. Облачността ще е променлива, на отделни места ще има и слаби превалявания от сняг.

В сряда сутринта ще е ясно и много студено. През деня от запад ще се заоблачи и в четвъртък ще преобладава облачно време, а на места ще превали, предимно слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде слаб до умерен. Ще започне повишение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 506 случаи на COVID-19 у нас, излекуваните са 389 души
Нови 506 случаи на COVID-19 у нас, излекуваните са 389 души
50 ранени след силния трус в Япония, близо 850 000 останаха без ток (Снимки)
50 ранени след силния трус в Япония, близо 850 000 останаха без ток (Снимки)