НОВИНИ

Областният управител на Велико Търново също подаде оставка

областният управител велико търново също подаде оставка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:36, 12.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

До два дни партийните членове на "Продължаваме Промяната" в област Велико Търново се очаква да дадат своята номинация за областен управител, след като служебният Георги Гугучков подаде заявлението си за освобождаване от поста.

Инж. Георги Гугучков, който 17 месеца беше областен управител на област Велико Търново в последните четири служебни правителства, посочва в заявлението си до премиера Николай Денков, че "управленската програма на правителството може да се изпълни само от добре работещи държави институции, ръководени от хора, отговарящи на Вашите изисквания".

Сред партийните членове на "Продължаваме Промяната" във Великотърновска област тече допитване за номинация за областен управител, посочи за БНР Милен Матеев, който е от най-спряганите имена за поста и беше посочен за министър на правосъдието в първия проектокабинет на Николай Денков:

"Днес, утре ще текат преговори по този въпрос, но аз лично не съм се кандидатирал за тази длъжност. За заместник-министър имах три покани, но ги отказах и трите".

Очаква се най-много номинации да получи преподавателят по социални дейности във Великотърновския университет доц. Соня Будева, която беше заместник областен управител при правителството на Кирил Петков.

"Към момента нямам никаква официална покана да заема този пост, нито по каквито и да е други въпроси, свързани с правителството, с работата му", коментира тя.

Номинацията от "Продължаваме Промяната" за областен управител на Велико Търново се очаква да бъде съгласувана с коалиционния партньор "Демократична България".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропада част от ул. "11 август" в София
Пропада част от ул. "11 август" в София
Венцеслав Стефанов: Имаше много съмнителни мачове, това не е правилният формат на шампионата
Венцеслав Стефанов: Имаше много съмнителни мачове, това не е правилният формат на шампионата