НОВИНИ

Обновеният централен корт в БНТЦ е напълно готов за мача България – РЮА за Купа "Дейвис"

обновеният централен корт бнтц напълно готов мача българия ndash рюа купа дейвис
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 13.09.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

След едномесечен освежителен ремонт централният корт в Българския национален тенис център (БНТЦ) в София вече е напълно готов да посрещне турнира за Купа "Дейвис".

Съоръжението с капацитет за 900 зрители в един от най-живописните райони на Борисовата градина ще приеме мача между България и Южна Африка от Световна група II на световното отборно първенство за мъже.

През последните няколко седмици благодарение на усилния труд на екипа на БНТЦ кортът беше приведен в подобаващ вид за най-престижното отборно състезание в тениса. Трибуните бяха основно пребоядисани, а част от седалките - подменени с нови.

Двубоят между България и РЮА е в петък и събота (16-17 септември), като входът за зрители ще бъде свободен. В откриващия ден ще се изиграят двата сингъла, противопоставящи първата ракета на единия отбор срещу втората на другия, като първата среща започва в 13.00 ч. Във втория ден ще се проведе мачът на двойки и вторите два сингъла.

По първоначална програма съботните двубои също трябваше да започнат в 13.00 ч., но по настояване на супервайзъра Ясин Лахдар от Тунис най-вероятно началото ще бъде изтеглено за 11.00 ч. Очаква се финалното решение на международната федерация (ITF).

Жребият за мача ще бъде изтеглен в четвъртък (15 септември) от 13.00 ч. В сряда (14 септември) от 13.00 ч. пък е официалната пресконференция на двамата капитани - Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург.

Играчите на двата отбора вече провеждат своите тренировки в БНТЦ. В българския състав за мача са включени Димитър Кузманов (№162 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№332), Александър Донски (№587) и Пьотр Нестеров (№877).

Гостите от Южна Африка ще бъдат представени само от трима тенисисти: Филип Хенинг (№1310), Лейтън Кронйе (без класиране) и Рейвън Клаасен (№73 на двойки). Предварително заявен в списъка беше и Ричард Тонгоана, но той не пристигна в София.

Победителят в мача между България и РЮА ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 г. Загубилият ще играе плейоф за Световна група II идната пролет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди вярващи се събират на Кръстова гора (Снимки)
Хиляди вярващи се събират на Кръстова гора (Снимки)
Радев пред представители на ОССЕ: България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент
Радев пред представители на ОССЕ: България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент