НОВИНИ

Обрат за 3 минути направи ПСЖ първия 1/2-финалист в ШЛ

обрат минути направи псж първия финалист
Снимка: twitter
bnt avatar logo
от БНТ
01:03, 13.08.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Шампионска лига

ПСЖ е първият отбор, който се класира за 1/2-финалите на тазгодишното издание на ШЛ в Лисабон.

Парижани победиха Аталанта с 2:1 изключително драматично, след обрат с голове в последните минути на срещата. Първо Маркиньос отбляза в последната минута на редовното време, а след това Чупо-Мотинг съкруши тима от Бергамо в края на продължението. Пашалич вкара за Аталанта в средата на първата част, но този гол не стигна на сърцатите футболисти на Джан Пиеро Гасперини.

През първия половин час на мача Аталанта сътвори повече положения и с лекота пробиваше защитата на навършващия 50 години френски гранд и закономерно поведе в 27-ата минута. С малко късмет Сапата намери Пашалич, който с прекрасен фалцов удар по диагонал остави Кейлор Навас без отговор.

Неймар беше в основата на агресивните офанзиви на ПСЖ след откриването на резултата, но и късмета при говолите положения не беше на страната на "десетката" на столичани.

След почивката футболистите на Томас Тухел не изглеждаха толкова точни в атакуващите си действия и рядко стигаха до голово положение. Ситуацията за отбора се усложни след като и Кейлор Навас беше принудително заменен от Серхио Рико.

И така се стигна до 90-ата минута, когато Чупо-Мотинг центрира към Неймар, бразилецът отправи удар, след рикошет топката стигна до Маркиньос и той от близо изравни. Мачът отиваше към продължения, когато ПСЖ направи прекрасен подарък за юбилея си чрез асистиралия за първия гол Чупо-Митонг.

След чудесна акция на френското нападение, топката стигна до Мбапе, който даде успореден на голлинията пас към връхлитащия камерунец, който от близо сътвори обрата.

Аталанта нямаше време за отговор и след последната съдийска свирка ПСЖ стана първия отбор класирал се за 1/2-финалите на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
171 нови случая на COVID-19 при направени 5 108 PCR теста
171 нови случая на COVID-19 при направени 5 108 PCR теста
Мъж от Дупница е в неизвестност от 13 дни, разследват отвличане
Мъж от Дупница е в неизвестност от 13 дни, разследват отвличане