НОВИНИ

Община Чепеларе отпусна помощ за семействата с изгорели жилища

община чепеларе отпусна помощ семействата изгорели жилища
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:57, 31.03.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Община Чепеларе ще предостави финансова помощ на шестте семейства, останали без жилища след пожара в кооперация в града. На две семейства, които са с малки деца, се отпускат по 2500 лв., а на останалите четири домакинства с по двама души ще бъдат предоставени по 1000 лв., съгласно решение на Общинския съвет.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев е възложил на конструктори да проектират покрива на опожарената сграда, като общината ще плати за проекта. Извършено е пълно обследване на щетите в жилищната кооперация. Кметът е разговарял с представители на горски кооперации, дървопреработващи фирми, хотелиери и търговци да дарят дървен материал, мебели или средства, за да бъдат възстановени по-бързо засегнатите от огъня апартаменти.

Пожарът в четириетажната кооперация се разрази на 26 март сутринта, като се предполага, че пламъците са тръгнали от бараки в съседство.

"Община Чепеларе ще продължи да подпомага семействата в поетапния процес на възстановяване на сградата с каквото е необходимо до етап, в който потърпевшите от изгорялата семейна кооперация да се върнат към нормалния си начин на живот", посочи Боран Хаджиев.

Дарителски кутии за събиране на средства за потърпевшите от пожара са поставени в хотели, ресторанти и търговски обекти, информират от хотелиерското сдружение в града. Хотелиерите са заявили готовност да подпомогнат пострадалите, след като се представи списък с необходимите на първо време вещи. Благотворителна кампания за събиране на средства за останалите без дом се организира и в социалните мрежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски победи Ботев (Враца) в контрола с голове след почивката
Левски победи Ботев (Враца) в контрола с голове след почивката
2 години затвор за пияния шофьор, хванат да кара в насрещното на АМ "Тракия"
2 години затвор за пияния шофьор, хванат да кара в насрещното на АМ "Тракия"