НОВИНИ

Очаква ни много дълъг период с опасно горещо време

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 10.07.2024
12415
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен вятър от изток-североизток. Днес максималните температури ще бъдат между 35° и 39°, в София около 34°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 29 - 31°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд в масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра около 22°.

До края на седмицата ще бъде слънчево и горещо. След обяд в Източна България и планините са възможни изолирани валежи, придружени от гръмотевици.

Вятърът ще е слаб, в четвъртък и петък в източните райони умерен от изток-североизток. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 35° и 40°, през почивните дни в отделни райони и по-високи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектът за правилник за работа на НС влиза в зала в петък
Проектът за правилник за работа на НС влиза в зала в петък
Новата ракета "Ариана 6" изведе успешно сателити в орбита
Новата ракета "Ариана 6" изведе успешно сателити в орбита