НОВИНИ

Очаква се ново усилване на вятъра, максималните температури ще се повишат

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 31.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес още малко ще се повишат и ще са между 8° и 13°. След обяд облачността в цялата страна ще бъде значителна, а вечерта в западните райони ще започнат превалявания от дъжд.

Вятърът от югозапад ще започне да се усилва и през нощта срещу понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните склонове на планините ще бъде силен.

Много ветровито време и в планините – ще духа временно силен, вечерта и бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна, а вечерта ще завали сняг, под 1500 м – дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°. Опасността от лавини извън обработените писти остава много висока.

Затоплянето ще продължи и през новата седмица. В понеделник все още ще вали в Източна България, като в югоизточните райони има повишена вероятност за значителни количества. Слаби превалявания не са изключени и във вторник, главно в Южна България, но след това ще преобладава слънчево време, в низините и около водните басейни – със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
349 нови случая на коронавирус за последното денонощие, 1354 са излекуваните
349 нови случая на коронавирус за последното денонощие, 1354 са излекуваните
Тунизийци протестират срещу „полицейската държава”
Тунизийци протестират срещу „полицейската държава”