НОВИНИ

Очаква се затопляне от средата на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 29.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес в повечето райони са от минус 4° до минус 1°, в София колкото и вчера, 0°, в източните части от страната и по Черноморието от 1° до 3°. Максималните температури днес ще бъдат между 2° и 8°. В по-голямата част от страната, с изключение на Западна България, ще бъде облачно, но слаб сняг ще превалява главно в планинските и източните райони, където ще остане и ветровито.

Температурите утре ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с днес, в повечето райони минималните ще са между минус 5° и 0°, в София - около минус 4°, на морския бряг от минус 1° по най-северното до 4° по най-южното крайбрежие, а максималните от 2° до 7°, в София - около 2°.

Ще преобладава облачно време, но ще превалява отново главно в източните и планинските райони, предимно сняг. Ще бъде ветровито, с умерен, в Югоизточна България и по Черноморието - временно силен вятър от север-североизток, с пориви до около 70 - 80 км/ч.

Ще се усили и вълнението на морето и в по-голямата част от крайбрежието ще бъде около 4 - 5 бала, или височина на вълните до около 3-4 метра. Ще има валежи от дъжд и мокър сняг - по-значителни в крайните южни райони.

В планините ще духа силен, по високите и открити части - бурен североизточен вятър. В западните райони ще преобладава слънчево време, на изток ще бъде облачно с превалявания от сняг, по-значителни в Странджа. Максималните температури в курортите ще са от минус 8° на Алеко до минус 4° в Боровец.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево, а температурите ще се повишат, по-чувствително максималните. В петък се очакват превалявания.

В събота вероятността за валежи е малка, ще остане ветровито, но след временното понижение, максималните температури отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Пловдив Костадин Димитров поздрави Марица за спечелената Купа на България
Кметът на Пловдив Костадин Димитров поздрави Марица за спечелената Купа на България
Александър Везенков остава под въпрос и за следващия мач на Сакраменто
Александър Везенков остава под въпрос и за следващия мач на Сакраменто