НОВИНИ

Очакват ли ни валежи и гръмотевици през почивните дни?

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 20.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде времето днес в Западна и Централна България, с валежи само на изолирани места в планините. В Източна България облачността ще е купесто-дъждовна и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София около 26°.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд в Източна България и планинските райони. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превали дъжд и ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София 28 - 29°.

На морския бряг ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност в следобедните часове, когато главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 26 до 29 градуса, в комбинация с освежаващ морски бриз. Температурата на водата е 22 - 23°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове и валежи само на отделни места. Вятърът ще бъде слаб до умерен с посока от север, но до края на деня ще се усили. Максимални температури в курортите - от 16° на Алеко до 21° в Боровец.

Слънчево ще се задържи в повечето райони от страната и в четвъртък и петък, със следобедни валежи главно в планинските райони.

Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 30 и 35 градуса, по Черноморието от 24° до 26°. Мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива през уикенда - ще има валежи, гръмотевични бури и градушки на много повече места в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха монумент в чест на Стоичков в Харманли (СНИМКИ)
Откриха монумент в чест на Стоичков в Харманли (СНИМКИ)
Продължават обиските в централата на Организационния комитет на Париж 2024
Продължават обиските в централата на Организационния комитет на Париж 2024