НОВИНИ

Очакват ни повече слънчеви часове през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 08.12.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници останаха днес минималните температури - от минус 2 градуса в Добрич до 5 градуса в Сливен и Сандански. Днес ще бъде облачно, с максимални температури между 1° и 6°, в София - около 3°. Валежите навсякъде постепенно ще спират, най-късно в югоизточните райони, където с понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от север-северозапад.

СЪБОТА

През нощта в повечето райони ще бъде почти тихо, на изток ще духа до умерен вятър от север. Минималните температури ще са между минус 3° и 0°, в София - около минус 3°. В Дунавската равнина и по Черноморието има условия за ниска облачност или мъгла, които на много места там ще се задържат и през деня. Възможно е и да преръми.

Над останалите райони облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 7°, в София - около 5°. Облачно, мъгливо и на места с ръмежи ще е по Черноморието. Ще духа умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала. В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури слабо ще се повишат и в курортите ще са от минус 1 на Алеко, до 6 в Банско. В Боровец и Пампорово - около 2 градуса.

НЕДЕЛЯ

В неделя ще има повече слънчеви часове, а максималните температури ще са между 2° и 7°.

ПОНЕДЕЛНИК

През следващите дни ще се затопли. В понеделник облачността ще е променлива, но вятърът за кратко ще се усили. Във вторник и сряда в много райони ще стихне. В сряда от запад ще започне увеличение на облачността, а през нощта срещу четвъртък в крайните западни райони ще завали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво се крие в древното ДНК на българите?
Какво се крие в древното ДНК на българите?
Георги Иванов: Има време до Конгреса, не сме говорили кой ще се кандидатира
Георги Иванов: Има време до Конгреса, не сме говорили кой ще се кандидатира