НОВИНИ

Очакват ни валежи от сняг и дъжд, придружени от силен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 19.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време, а максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София около 3°. След обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

През следващото денонощие облачността ще е значителна. На места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд.

След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен вятър от северозапад.

В 16 области в страната е обявено предупреждение от първа степен за опасно силни пориви, които могат да достигнат скорост до 85 км/ч, а в комбинация със снеговалежа да се образуват и снегонавявания.

Ветровито и по Черноморието - ще духа силен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Облачността ще е предимно значителна и на места ще превали - по северното крайбрежие дъжд и сняг, а по южното - дъжд.

И в планините ще бъде много ветровито. Ще духа силен, по била и бурен северозападен вятър. Ще бъде облачно, като в някои райони ще превали и сняг. След обяд обаче, над масивите в Западна България, облачността ще се разкъса и намалее.

Вятърът от север ще се усили не само у нас, а и над по-голямата част от Балканите и така температурите ще се задържат по-ниски от средните за това време от годината. На много места се очакват и валежи, предимно от сняг.

У нас във вторник застудяването ще продължи. Облачността ще е променлива, на отделни места в планинските и североизточните райони ще превали слаб сняг. В сряда ще преобладава слънчево време, но ще бъде студено с минимални температури в отделни райони до минус 8° - минус 9°, а максималните ще са около 0°. В четвъртък обаче ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападателят, който стреля по автобуси от градския транспорт в Пловдив, вероятно не е бил сам
Нападателят, който стреля по автобуси от градския транспорт в Пловдив, вероятно не е бил сам
Мартин Камбуров: Подобряването на рекорда е най-успешният момент в кариерата ми
Мартин Камбуров: Подобряването на рекорда е най-успешният момент в кариерата ми