НОВИНИ

Очакват ни валежи в неделния ден

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:13, 06.08.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев и горещ летен ден днес с максимални температури между 29 и 37 градуса, в Ново село 38 градуса. Утре обаче североизточният вятър ще се усили повече в източната половина от страната и дневните температури слабо ще се понижат - максималните ще бъдат между 29 и 34 градуса. Още от сутринта ще се появят облаци. Ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове и гръмотевици.

По Черноморието около и след обяд ще се развива купеста облачност и ще превали. Температурата на морската вода е около 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Краткотрайни валежи, на места и гръмотевици ще има и в планините. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Температурите в курортите ще са от 20 до 27 градуса, на Алеко около 17 градуса.

Горещо ще се задържи времето в Южна Европа, макар че на Балканите температурите слабо ще се понижат. В следобедните часове на места на полуострова, както и около Алпите, в Италия и в Северна Испания, ще превали. Валежи, на места значителни, ще има в скандинавските страни.

У нас в понеделник ще е предимно слънчево, но във вторник над Северозападна България ще превали и прегърми, а в сряда на повече места в западната половина от страната ще има валежи и гръмотевици.

На изток ще е с повече слънце, ще бъде и по-топло. В четвъртък вятърът отново ще се усили, сутринта ще е предимно слънчево, а след обяд на отделни места ще превали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борусия Дортмунд потегли в първенството с минимален успех срещу Байер Леверкузен
Борусия Дортмунд потегли в първенството с минимален успех срещу Байер Леверкузен
Черно море надви 10 от Берое за трета победа през сезона
Черно море надви 10 от Берое за трета победа през сезона