НОВИНИ

Очакват се превалявания в следобедните часове в Западна България

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 26.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за опасно горещо време е в сила днес в почти цялата страна, с изключение на Източна България и област Смолян.

Очакванията са за максимални температури между 34° и 39°, на морския бряг - между 28 - 30°. Ще бъде слънчево и почти тихо, само по Черноморието ще духа умерен югоизточен вятър.

Код жълто за опасно горещо време, с максимални температури между 34° и 39°, остава в сила в по-голямата част от страната и утре.

След слънчевото начало на деня, в часовете следобед и до полунощ , в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици.

По Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е 24 - 25°.

И в планините денят ще започне със слънчево време, но след обяд в масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

и до полунощ на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – временно силен вятър от север-северозапад.

И към времето на Балканите. В югоизточните райони ще остане слънчево и горещо, но в западните части от полуострова ще превали и прегърми.

И у нас през нощта срещу четвъртък валежи и гръмотевици се очакват на повече места в Западна България. В четвъртък максималните температури ще се понижат, а валежи и гръмотевици ще има в много райони от страната, с изключение на Източна България. Следобедни превалявания ще има и през следващите дни, но температурите отново ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!

Последвайте ни във Facebook и Instagram

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 години до началото на Олимпийските игри в Париж
2 години до началото на Олимпийските игри в Париж
Браншова камара "Пътища": 720 млн. лева не са изплатени на 80 пътностроителни фирми
Браншова камара "Пътища": 720 млн. лева не са изплатени на 80 пътностроителни фирми