НОВИНИ

Очакват се валежи следобед на места в Западна и Централна България

bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 27.04.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще преобладава слънчево време, с по-съществени увеличения на облачността в Западна и Централна България и на много места там ще превали и прегърми, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България - умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, много по-ниски по Черноморието - между 14° и 16°.

През нощта облачността ще започне да се увеличава и на много места в Северозападна България ще превали краткотраен дъжд. След полунощ вятърът там ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще започне захлаждане. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните в повечето райони - от 17° до 22°. През деня облачността ще обхване по-голямата част от страната. Ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици, остава повишена вероятността за градушки.

Предимно слънчево ще бъде в крайните източни части от страната. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в Източна България, включително и по Черноморието - от югоизток. За пореден ден максималните температури там ще са по-ниски от останалата част от страната - между 15° и 17°. Ще преобладава слънчево време, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачността в планините през целия ден ще бъде значителна, на много места ще има валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 м. Ще духа умерен северозападен, по-високите и открити части - югозападен вятър. Температурите в курортите ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между 7° и 10°

С валежи ще бъде и почти навсякъде на Балканите, с изключение на южните райони от полуострова. Ще вали и в Източна Европа, както и за пореден ден на Пиринеите, където температурите ще продължат да се понижават.

И у нас през следващите дни захлаждането ще продължи. Ще има и слънчеви часове, но и валежи, с по-голяма вероятност в планинските райони. В неделя и понеделник следобедни превалявания ще има главно в Югозападна България, а максималните температури слабо ще повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Иванова продължава с доброто си представяне на турнир от ITF в Истанбул
Ива Иванова продължава с доброто си представяне на турнир от ITF в Истанбул
Превозвачите протестират: Камиони и автобуси на шествие до центъра на София
Превозвачите протестират: Камиони и автобуси на шествие до центъра на София