НОВИНИ

Очевидци разказват какво са видели по време на жестокото убийство във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 10.12.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Криминално

Двойно убийство и самоубийство от ревност е основната версия за трагедията във Варна. От Окръжната прокуратура в града заявиха, че днес се разпитват роднини и приятели на убитите.

Очакват се резултатите от аутопсиите на жертвите, а също от ДНК и балистичната експертиза.

Пред блока, където стана жестокото престъпление, за него напомнят разбитият прозорец и следите от работата на криминалистите. Освен убийство от ревност, разследващите работят и по други версии, тъй като в апартамента са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Засега обаче няма данни там да е извършвана престъпна дейност.

Нашият екип пръв се срещна с приятели на жертвите, според които няма съмнение, че мотивът е ревност.

След тройното убийство във Варна - какви са версиите

Очевидци разказват, че в деня на убийството мъж с тъмни дрехи се покатерил на терасата, счупил прозореца и нахлул в апартамента, където се разиграла трагедията. Хората помислили, че е обир. После обаче чули изстрели и видели жена да бяга през прозореца.

"Младо момиче, босо, голо! Не можеше да говори, много уплашена беше", разказва очевидец.

Полицейският екип открил трима простреляни - двама мъже и жена на 23 години. Убитото момиче и стрелецът, за когото се смята, че се е самоубил, били заедно от 5 години. Между тях често имало скандали. Мъжът я заплашвал дори с убийство.

"Постоянно се разделяха и събираха. Той ѝ обръсна косата на няколко пъти, постоянно ни предупреждаваше всички, че така ще приключи всичко това. Никой не му вярваше", допълва още очевидецът

Техни приятели казват, че мъжът редовно ползвал наркотици. "Имаше оръжие в себе си, също се заканваше, че ще си купи и други".

Според друг техен приятел - Десислав Димитров, връзката им била "силно драматична". "Митко беше доста емоционален човек, но не съм помислял, че може да направи подобно нещо", казва Димитров.

Освен убийство от ревност, разследващите работят и по други версии, тъй като в апартамента са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Автор: Пепа Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха за 72 часа шофьора, откраднал и преобърнал тир в Бургас
Задържаха за 72 часа шофьора, откраднал и преобърнал тир в Бургас
Ще намерят ли България и Република Северна Македония пресечната точка на разбирателство?
Ще намерят ли България и Република Северна Македония пресечната точка на разбирателство?