НОВИНИ

Официално: Анчелоти е новият треньор на Реал (Мадрид)

официално анчелоти новият треньор реал мадрид
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:56, 01.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанският колос Реал Мадрид потвърди завръщането на бившия наставник Карло Анчелоти, който ръководеше Евертън, за срок от три години.

Кралският клуб търсеше нов треньор след напускането на Зинедин Зидан, бивш асистент на Анчелоти. Първоначално италианското дуо Масимилиано Алегри и Антонио Конте бе считано за най-сериозни кандидати за поста, но Алегри се завърна начело на Ювентус, докато Конте не е бил сред фаворитите на ръководството. Вместо това, то се насочи към друг италианец, който води клуба между 2013-2015.

По време на периода си в Мадрид, той изведе състава до Десетата в Шампионска лига. След като напусна Реал, той пое Байерн Мюнхен, а впоследствие и Наполи, преди да се присъедини към настоящия си клуб Евертън, който завърши на десето място във Висшата лига през изминалата кампания. „Карамелите“ ще се насочат към бившия си мениджър Дейвид Мойс, който сега е треньор на Уест Хем, а сред другите варианти са Нуно Ешпирито Санто и Еди Хау.

„Бих искал да благодаря на Борда на директорите, играчите и всички фенове на Евертън за невероятната подкрепа, която ми дадоха по време на престоя в клуба. Имам пълно уважение към всички, асоциирани с Евертън, и се надявам да постигнат вълнуващите възможности, които имат пред себе си. Докато се наслаждавах на престоя си в клуба, на мен ми бе предоставена неочаквана възможност, която вярвам, че е правилната за мен и моето семейство в този момент“, написа той в изявление от Евертън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фотографска изложба показва първите глътки въздух на бебетата (Снимки)
Фотографска изложба показва първите глътки въздух на бебетата (Снимки)
Повече слънце утре, започва затопляне
Повече слънце утре, започва затопляне