НОВИНИ

Официално! Петър Занев се завърна в Пирин (Благоевград)

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:29, 18.06.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
официално петър занев завърна пирин благоевград
Слушай новината

Доскорошният капитан на ЦСКА София Петър Занев официално се завърна в редиците на Пирин (Благоевград) и през следващия сезон отново ще защитава цветовете на отбора, където започна пътят му във футбола.

35-годишният бранител бе лично представен от наставника на тима Уорън Фийни, който изведе днес "орлетата" на първа официална тренировка от лятната подготовка.

"Самата визитка на Петър говори достатъчно за неговата класа. Исках да го привлечем още през миналия сезон, но тогава не стана. Той е лидер, водач и модел за подражание. Радвам, че дойде при нас и му пожелавам успех. Предстоят много важни пет седмици за отбора, в които трябва да се подготвим по най-добрия начин за новия сезон", зави Фийни.

Самият Занев също изрази задоволството си, че се завръща в Благоевград след повече от 15 години.

"Много съм щастлив, че отново съм в Пирин. Чувствам се така, както се чувствах преди 18 години, когато за първи път облякох фланелката на този отбор. Ще дам всичко, което мога, за да помогна на тима да се представи на ниво в Първа лига", сподели опитният бранител.

"Орлетата" ще се готвят в Благоевград до 26 юни, а от 27 юни заминават на подготвителен лагер, който ще се проведе в Слънчев бряг.

Първата приятелска среща е планирана за 25 юни и ще се състои на стадион „Христо Ботев“. По време на лагера край морето пък Пирин ще изиграе три приятелски срещи – срещу Созопол (30 юни), Добруджа (3 юли) и Спартак (Варна) (7 юли).

На 10 юли "орлетата" ще гостуват на Левски на стадион „Георги Аспарухов“, а на 13 юли посрещат Беласица. Последната контрола преди началото на новия сезон е планирана за 17 юли – гостуване на Царско село

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До септември спират движението по част от ул. "Алабин"
До септември спират движението по част от ул. "Алабин"
Над 7000 шофьори на камиони са глобени от началото на годината
Над 7000 шофьори на камиони са глобени от началото на годината