НОВИНИ

Огнян Герджиков: НДСВ се завръща на политическата сцена

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 13.12.2022
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

НДСВ се завръща на политическата сцена, заяви проф. Огнян Герджиков в "Денят започва".

"През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Смятам, че има хора, които имат добро мнение за това, което направи НДСВ - напомням - основната заслуга за влизането ни в ЕС и НАТО е на НДСВ. Не сме безгрешни, но времето, по което НДСВ беше на власт, беше много добро за България", коментира Герджиков.

В партията ще има много силни познати лица, но има и много нови, има желаещи да се запишат, посочи той. Все още не е ясно кой ще бъде председател на партията, това ще бъде решено на конгреса. Ще се реши и дали отцепилите се от движението партии да бъдат поканени да се върнат.

"Ще направим така, че да имаме готовност за избори - завръщаме се в политиката с всички необходими действия и стъпки".

Герджиков, който е и бивш служебен премиер, коментира, че историята ни не познава толкова много служебни кабинети за толкова кратко време.

"Служебните кабинети дотук се справиха доста прилично, така че смятам, че и този ще изкара до края с успех, но важното е да погледнем в перспектива".

По думите му ГЕРБ са постъпили много мъдро с избора на състав на проектокабинет, защото не са подходили политически. Той обаче не е оптимист, че правителството ще мине.

"Качествен е съставът на този проектокабинет, но това няма почти никакво значение. Ако ще да се предложат все Нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ".

Проф. Герджиков поздрави Николай Габровски за избрания проектокабинет. Заяви, че има великолепни впечатления от предложения за енергиен министър Николай Павлов, който бе министър в неговото служебно правителство.

"Изключително коректен и като човек, много добър специалист. Много се зарадвах, като видях, че е в тази листа. Смятам, че той би могъл да бъде чудесен министър във всеки един кабинет", каза той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Андреев: Класирането ми е логично
Божидар Андреев: Класирането ми е логично
Двама души загинаха при катастрофа на пътя Пловдив - Първомай
Двама души загинаха при катастрофа на пътя Пловдив - Първомай