НОВИНИ

Ограничения за спортните събития във връзка с коронавируса

ограничения спортните събития връзка коронавируса
bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 12.03.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в заповед, издадена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние един метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието.

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и заповед на министъра на здравеопазването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дончо Барбалов: Имаме план Втора градска да стане инфекциозна, чакаме разпореждане
Дончо Барбалов: Имаме план Втора градска да стане инфекциозна, чакаме разпореждане
Мухъл и разруха в отделение на общинската болница в Дупница
Мухъл и разруха в отделение на общинската болница в Дупница