НОВИНИ

Окаяно е състоянието на парк във Варна

Алеите се рушат, на места липсва осветление

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петко Петков
06:30, 27.02.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Паркът под Паметника на българо-съветската дружба във Варна е в окаяно състояние. Клоните и дърветата, паднали по време на голямата буря в края на миналата година, все още не са извозени. Алеите се рушат, на места липсва осветление. Паркът е най-близкото място за спорт и разходка за живеещите в новите квартали на Варна - "Бриз" и "Св. Никола".

Около парка се строи интензивно. Въпреки че достъпът на тежкотоварни коли е забранен, често разхождащите се по алеите хора се разминават с камиони, които рушат асфалтовата настилка. А движението им в парка е предпоставка за инциденти.

"Доста занемарено. Има какво да се подобри, има и като зеленина и като състояние на всичко".

"Не се чисти наоколо, което малко е тревожно, но това не е само тука и блокове има наоколо".

"Какво трябва да се промени? Всички тези дръвчета и буренаци трябва да се махнат. Пейчици например и т.н. Осветление няма никакво за вечерта, когато има и спортуващи след работа. Тъмно е, страшно".

Антон Апостолов, както много други живеещи в близките квартали, посещава парка всеки ден, за да спортува.

"Не е лицеприятно, но все пак районът има нужда от поддръжка и по-скоро да се направи, да се социализира, за да идват тук повече спортуващи хора и да се разхождат, а сега се е превърнало в свърталище на наркомани и клошари", разказва Антон Апостолов.

Част от стълбите, които водят към паметника, се рушат. Кошчетата за отпадъци са малко и зелените площи често са осеяни с боклуци.

"Има нужда от облагородяване със сигурност. По принцип е приятно, има разни диви места, но според мен трябва да е малко по-зелено. Някак си да се полагат повече грижи ежедневно за да може да е по-приятно за разходка и да не се правят повече блокове", коментира Грациела.

От районното кметство "Приморски" заявиха, че падналите дървета по време на ураганните ветрове през ноември миналата година са нарязани и извозени. Освен това периодично се премахвали и изсъхналите дървета в парка. Кадрите, които заснехме обаче, говорят друго. От кметството допълват, че е разпоредено почистване на алеите и поставяне на нови кошчета.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тонове боклуци задръстват пловдивския квартал "Столипиново"
Тонове боклуци задръстват пловдивския квартал "Столипиново"
Американският президент Джо Байдън се надява на примирие в Газа
Американският президент Джо Байдън се надява на примирие в Газа