НОВИНИ

Продължава издирването на Ивана от Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
06:05, 27.02.2024 (обновена)
Чете се за: 04:22 мин.
У нас
Слушай новината

6-ти ден без следа от изчезналата Ивана от Дупница. След като доброволци са обхождали гористи местности и са проверявали вероятни места в града през нощта. Издирването на 17- годишното момиче продължава и днес. В издирването отново участват екипи на полицията, жандармерията, служители от Югозападното държавно предприятие и доброволци. Днес ще бъде претърсен районът на язовир Дяково както и районът на село Бистрица. Вече претърсени са над 600 декара горски площи, крайпътни райони, вишни зони и изоставени постройки, където може да е намерило подслон момичето. Продължава работата на киберспециалисти, които трябва да установят дали Ивана е сменила сама профилната си снимка в социалните мрежи или профилът й е откраднат. Във всички случай следва да се проследи и от къде е извършено това.

Заради сигнали появили се в социалните мрежи, че Ивана е била забелязана. Край дупнишкото село Бистрица, днес доброволци ще обхождат района. Проверява се и язовир Дяково, около който има вилна зона и гориста местност.

"Обхождаме язовир Дяково, село Дяково, село Кременик там е изцяло гориста местност и се надяваме да има резултат. Разполагаме с високопроходима техника нашите горски са подготвени, защото стопанисваме района имат добро познания", обясни Атанас Диманков-директор на горско стопанство Дупница.

"Това което чух и знам по случая е че е малко вероятно да в в гората не е подготвено момичето да изкара дълго време в гората, предвид условията, предполагам, че е в градската част на града ни", отбеляза Велимир Иванов-старши лесничей.

Сигнали за това, че Ивана е забелязана на различни места постоянно се подават на телефон 112 и в социалните мрежи.

"Постоянно питаме за нова информация искаме да получим, но за жалост е противоречива едни казват ще са я видели тук, други казват, че по същото време е на друго място, което ни обърква", каза Велимир Иванов- старши лесничей.

Кметът на Дупница свика кризисен щаб, тъй като смята, че причината, довела до изчезването на тийнейджърката е грубо поведение от страна на нейни съученици. Целта е да се разплете случая с изчезването на Ивана, но също така да се предотвратят и други инциденти с деца с различно поведение.

"Нека специалистите да кажат на какво се дължи нейното поведение напоследък пиела е много енергийни напитки, била е много експресивна като личност, забавлявала се е по начин, по който е считала, че привлича внимание. Осъзнат ли е този проблем и могло ли е да бъде потърсена адекватна помощ. Разпоредил съм проверка от вчера във всички училища да бъде извършена…обстоен преглед от училищните психолози, директори, класни ръководители на децата за деца с такова не бих казал проблемно, но забелязващо се поведение", каза Първан Дангов-кмет на община Дупница.

От полицията не изключват нито една версия за това какво може да се е случило с момичето. Продължава работата по разпитване на свидетели и близки до Ивана. Органите на реда проверяват всеки постъпил сигнал, апелират още Всеки, който има надеждна информация за Ивана да я съобщи на телефон 112.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Словения Наташа Пирц Мусар ще се срещне с Румен Радев
Президентът на Словения Наташа Пирц Мусар ще се срещне с Румен Радев
Гръцкият външен министър пристига на официално посещение у нас
Гръцкият външен министър пристига на официално посещение у нас