НОВИНИ

Около 400 000 лева са откраднати при инкасо обира във Враца

Извършителите все още се издирват от полицията

bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 08.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Обир в центъра на Враца днес преди обяд. Разбиха инкасо автомобил пред голяма хранителна верига, а откраднатата сума е около 400 хил. лева, която била в чували. Извършителите все още се издирват от полицията, а градът е окупиран от полицаи на всички изходи. Проверяват се всички автомобили, които напускат града.

Малко преди обяд инкасо автомобилът спрял на паркинга на един от хипермаркетите във Враца. От него излезли и двамата охранители и отишли да приберат оборота от магазина. При разпита казали, че когато се върнали, видели, че ключалката на страничната врата е разбита, а чувалите с парите ги нямало. Охранителите уведомили първо началника си.

"Първо се обаждат на отговорника на фирмата, той отива на място, след това ни уведомяват и нас. Ние след известно закъснение отиваме на място. Към момента колегите работят по различни версии, но конкретен заподозрян - не", каза ст. комисар Цветко Нинов - директор на ОД на МВР - Враца.

Извършителите се издирват. Не е ясно колко са и дали са избягали с кола. От Областната дирекция на МВР незабавно мобилизираха всички полицейски екипи. На изходите на града се извършват щателни проверки автомобилите, излизащи от Враца. От полицията работят по всички версии, като не изключват в обира да са замесени и самите охранители.

"Съгласно Закона за частната охранителна дейност и наредбата, която е към него, в автомобила трябва да е оставен човек, шофьор и автомобила даже да е със запален двигател", каза още ст. комисар Цветко Нинов.

Полицията е била уведомена за обира с голямо закъснение - около час, което намалило шансовете за бързо залавяне на извършителите.

"Би било по-лесно, по-своевременно да задействаме този план за заградителните мероприятия, ако се били получили сигнала навреме", уточни ст. комисар Цветко Нинов.

В района няма видеокамери, които биха улеснили разследването на обира.

Репортер: Мирослава Георгиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столтенберг предупреди, че Бахмут може да падне до дни
Столтенберг предупреди, че Бахмут може да падне до дни
ЕС удължава правилата за временна закрила на украински бежанци
ЕС удължава правилата за временна закрила на украински бежанци