НОВИНИ

Около 50 души са се снимали с Григор Димитров в Хасково

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 23.06.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В никакъв случай не беше подценена ситуацията с пристигането на Григор Димитров в Хасково, заяви за Сутрешния блок на БНТ управителят на тенис комплекса в града Йордан Йорданов.

По думите му организаторите са направили така, че на тренировките да присъстват по-малко хора, като не са уведомили веднага за неговото пристигане.

Трудно е да се каже колко са били контактните лица, каза Йорданов. В комплекса е имало около 150-200 души и на двете тренировки. Тези, които са си правили снимки с тенис звездата са около 50 човека.

Веднага след като е станало ясно, че Димитров е с положителен тест на коронавирус е започнала пълна дезинфекция на комплекса - на помещения и открити части, която е извършена от специализирана фирма.

След това всеки член на колектива си е направил тест. За сега всички тестове са отрицателни. Другата мярка, която от комплекса са взели, е да ограничат достъпа на лица, които не идват да спортуват.

В града има много притеснени, каза Йорданов. Но експертите трябва да обяснят на хората какво да правят. От тяхна страна са взети мерки.

Йорданов заяви, че се чуват с Григор - той е добре, неговите родители също са добре. "Всички обаче знаят Григор какво емоционално и добро момче е и една такава ситуация за него е много тежка", каза още Йорданов.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В София засилват контрола и на места, където се събират младежи
В София засилват контрола и на места, където се събират младежи
Спецоперация срещу наркоразпространението и битовата престъпност в Сандански
Спецоперация срещу наркоразпространението и битовата престъпност в Сандански