НОВИНИ

Още по-строги мерки за влизане и излизане от кв. "Изток" в Кюстендил

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 23.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Продължава пълната блокада на квартал "Изток" в Кюстендил заради многото заразени с COVID-19.

Не малко хора бяха върнати от пунктовете, защото нямат необходимите документи, за да излязат от квартала. Тази сутрин хората са по-спокойни и приемат нормално разпоредбите и въведените ограничения.

Зам.кметът на община Кюстендил Радмила Рангелова заяви, че след поредицата от положителни проби през съботно-неделния ден, се е наложило въвеждането на още по-строги мерки. Имало е извънредно заседание на областния щаб, на което е взето решение за нова ограничителна заповед от страна на РЗИ. Ограничава се влизането и излизането с още по-строги мерки и критерии при прилагането на тази мярка. Сезонни работници могат да напускат квартала при много строга организация от техните работодатели.

Другите работещи могат да излизат при представяне на трудов или граждански договор, отново със съдействието на работодателя по отношение на транспортирането от и до квартала.

По последни данни има един заразен за последното денонощие. Но общият брой на съботно-неделните заразени е над 30. Към момента, по данни от вчера, тъй като не са излезли резултатите от пробите, са 48 активно болни в квартал "Изток", заяви зам.-кметът на общината.

На този етап не се налагат мерки в други населени места в община Кюстендил. 61 са общо случаите. 10 са в града, два в две села от територията на общината и останалите са в квартал "Изток".

Автор: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецоперация срещу наркоразпространението и битовата престъпност в Сандански
Спецоперация срещу наркоразпространението и битовата престъпност в Сандански
6 екипа ще проверяват носят ли се маски в градския транспорт в София
6 екипа ще проверяват носят ли се маски в градския транспорт в София