НОВИНИ

Окончателно: Sofia Open 2023 няма да се проведе

окончателно sofia open 2023 проведе
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Тенис
19:04, 12.10.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Тенис турнирът Sofia Open от категория АТР 250 няма да се проведе поради ангажираността на зала "Арена София", обявиха от Българската федерация по тенис (БФТ).

Припомняме ви, че във вторник страната ни получи право да организира надпреварата, която по програма трябваше да се проведе в Тел Авив, но заради военното положение в Израел се наложи да бъде преместена.

Изборът за нов домакин падна върху София, но както по-рано днес стана ясно финалното решение дали турнирът ще се състои зависеше от наличността на „Арена София".

В крайна сметка от БФТ обявиха, че поради съвпадането на датите на Sofia Open (4-11 ноември) с евентуалния балотаж на местните избори, се е наложило от ръководството на федерация да се откаже от организацията на турнира.

Ето я и цялата позиция на БФТ:

"Българската федерация по тенис съобщава, че поради обстоятелства извън нейния контрол бе принудена да откаже домакинството на турнира АТР 250 Sofia Open, планиран за периода 4-11 ноември.

Вследствие на обявеното в Израел военно положение, Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) се обърна към БФТ с предложение София да замести Тел Авив като организатор на турнира. За краткото време федерацията успя да осигури нужните разрешения, но въпреки усилията намирането на адекватна зала за провеждането на събитие от световен мащаб се оказа невъзможно.

БФТ благодари на многобройните фигури от управлението на държавата, които се притекоха на помощ в организацията на домакинството. За съжаление, датите на евентуалния балотаж в местните избори не позволиха „Арена София" отново да се превърне в дом за хилядите фенове на тениса.

Фактът, че АТР се обърна към България като първи избор за домакин на този престижен турнир, е положителен знак за доверието и вярата във възможностите на БФТ. Решението на АТР е ясно послание, че в следващите години България отново ще получи право чрез Sofia Open да бъде част от календара на мъжкия професионален тур"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков пред евродепутати от LIBE: Искаме да направим България нормална европейска държава
Денков пред евродепутати от LIBE: Искаме да направим България нормална европейска държава
Олаф Шолц потвърди позицията на Германия за войната в Близкия изток
Олаф Шолц потвърди позицията на Германия за войната в Близкия изток