НОВИНИ

Олександър Бабич: Излизаме без страх срещу Левски, за да постигнем нашите цели и да зарадваме привърженицитеБ

олександър бабич новият старши треньор футболния пирин
Снимка: ОФК Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 16.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Пирин Благоевград Олександър Бабич говори преди утрешното домакинство на "орлетата" срещу Левски в среща от първия кръг на пролетния полусезон в родната Първа лига.

Мачът в събота (17 февруари) от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев" ще бъде и дебютен за украинския специалист начело на тима.

"Това е първи мач след паузата в шампионата и имаме възможност да се изправим срещу силен съперник от горната половина на класирането. Играем у дома, а присъствието на нашите фенове допълнително ще ни мотивира да покажем не само добро представяне, но и да вземем положителен резултат от този мач", заяви Бабич.

Бившият наставник на Черноморец Одеса разкри малко повече детайли около работата си в Пирин, след като пое отбора преди малко повече от седмица.

"Тук съм от около седмица, изиграхме една контрола и тренирахме на високи обороти в този кратък период. Комуникацията ми с футболистите на ежедневна база е на добро ниво. Виждам, че са максимално концентрирани, мобилизирани и работят упорито по време на тренировките. Стартовият състав ще бъде определен след последната тренировка. С изключение на контузения Илиан Костов всички останали са готови за началото на шампионата и очакват първия съдийски сигнал с нетърпение", коментира треньорът, който доскоро работеше във варненския Фратрия, който се подвизава в Североизточната Трета лига.

Накрая новият наставник на Пирин обърна внимание и предстоящия дуел с Левски и призова за подкрепа от страна на феновете.

"Левски има добри индивидуалности, това е силен отбор. Уважаваме всеки съперник, но на терена ще излезем без страх, излизаме, за да постигнем нашите цели и да зарадваме нашите привърженици. Поздравявам феновете на Пирин с подновяването на първенството. Очакваме ги на стадиона", заяви Олександър Бабич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски дисидент: Навални беше подложен на публична екзекуция, Путин е палач
Руски дисидент: Навални беше подложен на публична екзекуция, Путин е палач
Мария Габриел: Алексей Навални се бори за свобода и защитава демократичните ценности
Мария Габриел: Алексей Навални се бори за свобода и защитава демократичните ценности