НОВИНИ

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова ще помага на Боряна Калейн до Игрите в Париж

олимпийската шампионка мадлен радуканова подкрепя кампания разделно събиране
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 17.05.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова ще помага в подготовката на Боряна Калейн до Игрите в Париж през 2024 година. В момента тя е част от щаба на тима на европейското първенство в Баку.

"Доста по-притеснително е от другата страна, честно да си призная, тъй като нещата не зависят от теб, а седиш просто отстрани и помагаш с каквото можеш. Аз съм основно тук заради Боряна Калейн. С нея сме в една стая, говорим си доста често, ако има по-напрегнати моменти от тренировката и тя не може да ги сподели със своя треньор, аз съм там насреща, така че си говорим за гимнастика и не за гимнастика... за всичко. Тя обича много да чете, да рисува. Даже сега имах рожден ден и ми подари картина, нарисувана специално от нея", разказа Радуканова.

"Като състезател е по-трудно в началото, докато влезеш на килима, докато застанеш, докато започне съчетанието и вече след това се успокояваш. А отстрани като гледаш колкото повече напредва съчетанието, толкова по-притеснено става, защото наближава края и просто искаш всичко да е наред. Тук съм, за да помогна на Боряна. Тя ми сподели, че се чувства доста по-добре, когато съм с нея, когато съм с нея в залата и извън нея, така че заради това съм тук. Може би ще продължа да съм до нея до олимпийските игри. Но това ще стана ясно в бъдеще", добави тя.

Мадлен Радуканова продължава да участва в инициативите на олимпийските шампионки от Токио, а след Баку и предстои пътуване до Сингапур и после до Япония.

"Заети сме, доста пътуваме, даже като се върнем от Баку заминавам за Сингапур, след това отиваме в Япония, там където спечелихме златния си олимпийски медал . . . и доста други пътувания имаме до края на годината, така че е интензивно. В България засега правим тези мастър класове, а когато така приключи нашата слава, ако мога така да се изразя, когато дойдат следващите олимпийски шампионки, ще може би ще започнем да се занимаваме с треньорска дейност, но нищо не е сигурно, така че засега нищо няма да казвам.

Гимнастичката пожела успехи на всички състезатели по повод Деня на българския спорт - 17 май.

"Искам да пожелая на всички спортисти да са много търпеливи, да се борят за мечтите си, да се трудят ужасно много. На нашите момичета, които ще представят България, искам да им пожелая наистина огромен успех, защото имат нужда, стискаме им палци да се представят по най-добрия начин", допълни Радуканова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения в Италия и Хърватия - бедствието взе най-малко 8 жертви
Наводнения в Италия и Хърватия - бедствието взе най-малко 8 жертви
Очаква ни безпрецедентно сухо лято в Южна Европа заради климатичните промени
Очаква ни безпрецедентно сухо лято в Южна Европа заради климатичните промени