НОВИНИ

Олимпийските игри наближават - 250 часа спорт в ефира на БНТ (ВИДЕО)

Водещите на предаването "Днес на Игрите" Радостин Любомиров, Лаура Траатс и Симона Дянкова гостуваха в "Денят започва с Георги Любенов".

светът олимпийски игри видео
bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 21.07.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Париж 2024 видео
Слушай новината

Светът вече е Олимпийски игри. По-малко от седмица остава до началото на дългоочакваните ЛОИ Париж 2024. Както вече стана традиция Българската национална телевизия единствено ще излчъва най-големия спортен форум, като зрителите ги очакват 250 часа от най-интересното във френската столица.

Спортната редакция на БНТ може да се похвали с нови лица, които да допринесат с нещо ново към студиата, посветени на Игрите в Париж. Олимпийските златни медалистки Симона Дянкова и Лаура Траатс говорят за смяната на художествената гимнастика с водещата роля във вечерното обзорно предаване на БНТ "Днес на Игрите".

"Аз не мога да кажа, че ми е мъчно, напротив. Радваме се, че изживяхме нашия момент по най-добрия начин и сега ще влезем в друга роля и ще ни е много интересно", сподели Симона Дянкова.

"За нас е много вълнуващо. Благодарим за възможността на Българската национална телевизия да усетим емоциите от нашата втора Олимпиада този път в друга роля - тази на водещи", добави Лаура Траатс.

Спортният журналист Радостин Любомиров разкри повече за това каква ще бъде ролята на двете златни момичета.

"Това, което те ще правят, е изключително интересно, защото са централните фигури в централното предаване на Българската национална телевизия. Всеки ден от 19:00 до 20:00 ч. Започваме в следващия петък и приключваме в деня на закриването на Олимпиадата. Те ще имат двама ко-водещи - моя милост и Илиян Енев. Аз ще работя с Лаура, Илиян - със Симона", сподели Радостин Любомиров.

"Истината е, че тази идея, която ги доведе тук в БНТ, бе когато дойдоха в "ТВ академия". Те двете са в Националната спортна академия, с която Българската национална телевизия си партнира. Много добре работим през последните години, много студенти минават през нас и когато ги видях в деня, в който дойдоха в откриването на "ТВ академия" с техните колеги от НСА, просто това ми се роди в главата. Попитах тогава Лаура дали иска да бъде водещ и тя се съгласи, и колелото се завъртя", добави той.

"Сега централното предаване на БНТ "Днес на Игрите", един час в ефира, ще бъде заедно с тях. Там ще хванем цвета на българското участие", каза още спортният журналист.

Вижте целия материал във видеото!

Гледайте Олимпийски игри Париж 2024 в ефира на Българската национална телевизия от 26 юли до 11 август!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Банска Бистрица
НА ЖИВО: Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Банска Бистрица