НОВИНИ

Олимпийските игри ще бъдат лебедовата песен на Станилия Стаменова

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:41, 02.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
олимпийските игри бъдат лебедовата песен станилия стаменова
Слушай новината

Единствената българска представителка в състезанията по кану-каяк на Олимпийските игри в Токио Станилия Стаменова обяви в емоционален пост във Фейсбук, че ще прекрати кариерата си след участието в японската столица.

33-годишната Станилия сподели, че за нея е истинска гордост да представя България на подобен форум. Женското кану ще направи своя дебют в олимпийската програма именно в Токио.

"България, шевици, олимпийски игри, 40-и номер. Близките ми знаят какво означават тези неща за мен! Родината, коренът, къщата на село и миризмата на мащерка са неща, които ми дават сили. Истински неудържими можем да сме само когато обичаме своето, гордеем се с миналото и се подкрепяме в настоящето. Радвам се, че стигнах до този спортен форум с флага на България състезавам се с българска екипировка създадена от българи! Това бе моят личен мотив и тук ще е последният ми старт в кариерата", написа Стаменова.

Световната ни шампионка от Милано 2015 в спринта на 200 метра ще стартира в същата дисциплина и на Игрите в Токио. Стаменова ще застане на старт в ранните часове на сряда, 4 август, в петата предварителна серия.

Ето и екипа, с който Станилия Стаменова ще се състезава на Олимпиадата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: БФС отложи мачовете на евроучастниците
Официално: БФС отложи мачовете на евроучастниците
Андон Балтаков напуска БНР
Андон Балтаков напуска БНР