НОВИНИ

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика проведоха първия си мастърклас в чужбина

слави трифонов ансамбъла горе главите вие останете нашите шампионки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 12.07.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Първите олимпийски шампионки на България по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова проведоха първия си мастърклас в чужбина, през изминалия уикенд, съобщиха от федерацията.

След изключителния успех, които направиха ДиамантиТЕ на България в края на юни в Бургас и София, дойде ред и на грациите от френския град Антоний, в близост до Париж.

Разделени на групите - малки и големи, начинаещи и напреднали гимнастички, се учеха от най-добрите. Тренировките включваха от най-елементарни упражнения, основна техника с уреди до много интересни елементи, които бъдещите състезателки да усвоят и да използват в бъдещите си композиции.

Изключително мотивирани и много прецизни, Симона, Лаура, Мадлен, Стефани и Ерика влязоха в ролята си на обучители и се опитаха да демонстрират как трябва да тренираш, за да бъдеш шампион.

Мастъркласът на ДиамантиТЕ се организира от клуб по художествена гимнастика "Antony RG", който се беше постарал за подсигури чудесни условия за провеждането на тренировките. Това истинско спортно събитие, в което се превърна мастъркласа, беше уважено и от кмета на Антоний - Жан-Ив Сенант. Както и на мастъркласовете в България, така и във Франция, всички присъстващи имаха възможност да се снимат и получат автографи от олимпийските шампионки, както и да поговорят с тях.

Обсипани с много внимание и подаръци от всички участници, от любезните домакините, приключи и първият мастърклас на ДиамантиТЕ във Антоний, Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой кара тротинетка с над 100 км/ч по магистрала "Хемус"?
Кой кара тротинетка с над 100 км/ч по магистрала "Хемус"?
Парламентът в Скопие ще обсъди в четвъртък френското предложение
Парламентът в Скопие ще обсъди в четвъртък френското предложение