НОВИНИ

Опасно горещо днес, очакват се превалявания през нощта в Североизточна България

bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 24.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за екстремно горещо време е обявено днес в цялата страна. В областите с код оранжево се очакват стойности от 38° до 42°, а температурите в почти цялата страна, с изключение на Черноморието ще бъдат над 35°.

Ще бъде предимно слънчево. На места, главно в Западна България ще се развива купеста облачност и в отделни райони е възможно краткотрайно да превали. Вятърът от северозапад ще се усили, в западната част на Дунавската равнина ще умерен до силен, но в източните райони от страната ще остане от югоизток.

През нощта ще има временни увеличения на облачността и превалявания, главно в Североизточна България и там вятърът ще се ориентира от североизток.

Утре ще е предимно слънчево. Още преди обяд над Източна България, а след обяд и над планините ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток.

Дневните температурите ще се понижат, но ще остане все така горещо, с максимални стойности между 32° и 37°, в София около 31°.

По Черноморието утре облачността ще е променлива, след обяд по северното крайбрежие ще има краткотрайни превалявания. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са 26 - 28°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е умерен от североизток, по най-високите части – от северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 19° на Алеко, 25 - 26° в Боровец и Пампорово до 30° в Банско.

През следващите дни температурите ще се повишат с 2 - 3 градуса и в средата на седмицата максималните ще са между 34° и 39°. Времето ще бъде слънчево, със следобедни превалявания на места в сряда и четвъртък. Възможни са и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 мигранти са достигнали бреговете на Италия за денонощие
Над 1000 мигранти са достигнали бреговете на Италия за денонощие
Иван Иванов: За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич
Иван Иванов: За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич