НОВИНИ

Опасно горещо до четвъртък

раздават безплатна минерална вода софия заради жегите
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 23.07.2023
5268
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове превалявания и гръмотевични бури се очакват главно в североизточната половина от страната. След обяд ще преобладава слънчево време, но ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Остава опасно горещо с максимални температури между 33° и 38°, София - около 33°.

И по Черноморието ще се задържи предимно слънчево, но и там се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са от 28° до 33°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините, след слънчевото утро, около и след обяд също ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен вятър с посока от северозапад. . Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

Динамично ще бъде времето през новата седмица. През първите дни ще бъде слънчево и все още опасно горещо. През нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, ще има райони с интензивни валежи, гръмотевици и градушки. Температурите бързо и чувствително ще се понижат и максималните в четвъртък ще са между 25° и 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания гласува на предсрочни парламентарни избори
Испания гласува на предсрочни парламентарни избори
Вдъхновеният Лудогорец вкара пет гола на клетия новак Етър в Разград
Вдъхновеният Лудогорец вкара пет гола на клетия новак Етър в Разград