НОВИНИ

Опасно горещо и утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 23.06.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане слънчево. Ще духа слаб до умерен, северозападен вятър. Превалявания и гръмотевици ще има на места в Източна България и планинските райони. В цялата страна, с изключение на Черноморското ни крайбрежие, ще бъде горещо, с максимални температури над 30°.

Предупреждение за опасно високи температури, стойности от 35° до 38°, е в сила днес в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана и Видин.

Утре броят на областите с код жълто за опасно горещо време се увеличава. Към тези области от днес се добавят Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд на източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 30° в североизточните райони от страната до 39° в Югозападна България.

Слънчево ще е времето и по Черноморието. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но валежи и гръмотевици се очакват предимно по северното крайбрежие. Ще духа слаб вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са 26 - 28°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще бъде предимно слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен северен вятър. Максималните температури ще са от 23 градуса на Алеко до 31 градуса в Банско.

Предимно слънчево и много по-топло от обичайното се очаква да е времето утре в южните и източните райони на континента в Москва - 37 градуса. Горещо и слънчево време и на Балканите, със следобедни превалявания главно в северозападните и планинските райони от полуострова.

У нас в петък ще бъде слънчево и много горещо В събота слабо ще захладнее, а от запад на изток на места и ще превали и прегърми. В неделя и понеделник валежи, придружени от гръмотевици, ще има на повече места, главно в източните и планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безразсъдно возене на дете в Ботевград
Безразсъдно возене на дете в Ботевград
Оправдаха Даяна Ястремска по обвиненията за употреба на допинг
Оправдаха Даяна Ястремска по обвиненията за употреба на допинг