НОВИНИ

Неизвестни стреляха по къща в Русе, куршум е попаднал в стая с бебе

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 23.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Стрелба с пистолет по къща в русенски квартал. Неизвестни засега са стреляли по прозорците, като един от куршумите е попаднал в стаята, в която спи бебе.

Собствениците твърдят, че това се е случило след година и половина заплахи срещу семейството, за което са подавали жалби в полицията.

Дядото на детето Върбан Върбанов твърди, че стрелбата не е заради бизнеса му, а заради неразбирателство с роднини. Всички в семейството се страхуват стрелбата да не се повтори.

"Чух изстрели. Снахата, жена ми бягат, крещят, викат стрелят по къщата. Стреляха горе в стаята, качвам се горе в стаята, междувременно звъннах на 112. Дойдоха полицаите, почнаха да търсят куршум. Куршумът го намираме под бебенцето, под кошарата. Бебенцето през това време като са стреляли, си беше в кошарата си спеше. Криминалистите се обърнаха и ми казаха: Върбане, голям късметлия си, ако не беше рикоширал в телевизора, защото телевизорът е в самата стена, щеше да е директно в коша. Куршумът е боен, 9-милиметров", разказа Върбан Върбанов.

"Доколкото ни е известно все още няма задържани, няма почти нищо. Т.е. всеки момент пак могат да ни нападнат. Аз даже не смея много много да се показвам на горните етажи", споделя Георги Върбанов - баща на детето.

От полицията разследват случая, образувано е досъдебно производство.

Репортаж на Венета Николова, Владимир Савчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катафалка блъсна и уби жена в Сапарева баня, шофьорът бил дрогиран
Катафалка блъсна и уби жена в Сапарева баня, шофьорът бил дрогиран
Солидно българско присъствие днес на Уимбълдън
Солидно българско присъствие днес на Уимбълдън