НОВИНИ

Опасно горещо и утре, а в края на седмицата...

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 01.07.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

След поредицата от слънчеви и горещи дни, в средата на седмицата предстои захлаждане, което ще дойде с валежи и гръмотевични бури, при което ще намалее опасността от пожари, след висок и екстремно висок риск днес и утре, съответно в областите в оранжев и червен цвят на първата карта, в сряда картата на България е почти изцяло в синьо, което съответства на малка вероятност от възникване на пожари.

Преди това обаче и днес, и утре в по-голямата част от страната, ще бъде опасно горещо, с максимални температури над 34 - 35° на сянка, в София - около 33°, на морския бряг - между 28° и 31°.

В следобедните часове не са изключени изолирани превалявания, главно в планините, но в по-голямата част от страната ще остане слънчево, в източната половина, включително и по Черноморието - със слаб югоизточен вятър.

И утре в по-голямата част от страна ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 33° и 38°. След обяд и вечерта от северозапад ще започне да прониква относително по-хладен въздух и в Западна и Централна България се очакват валежи, гръмотевични бури и градушки.

По Черноморието ще остане слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо, а максималните температури - между 29° и 32°.

В планините ще духа силен югозападен вятър, а след слънчевото начало на деня, на много места, с изключение на масивите в Източна България, ще има валежи, гръмотевични бури и градушки.

Райони с валежи, гръмотевични бури и градушки ще има и през следващите дни – в сряда - главно в Централна и Източна България, а в четвъртък - в югоизточната половина от страната. Температурите ще се понижат, но временно.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламена Миткова: Не очаквах толкова силен резултат
Пламена Миткова: Не очаквах толкова силен резултат
Патриархът върна оставката на архимандрит Никанор, покани го на разговор
Патриархът върна оставката на архимандрит Никанор, покани го на разговор